De verhalen van Elopak.

Weten wat de medewerkers van Elopak over hun baan te vertellen hebben? Lees hun verhalen hier!

logo Elopak wit

Het verhaal van Frank
Maintenance Engineer Printing  

"Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest als Project Engineer werk ik inmiddels zo’n 1,5 jaar als Maintenance Engineer Printing. We organiseren (preventief) onderhoud aan de printlijnen en voeren dit ook uit. Ik ben, samen met mijn team, elke dag op zoek naar verbetering.

Eén van de sleutels tot succes is samen met de afdeling Productie prioriteiten bepalen. Zij kennen de machine op hun duimpje en kunnen het beste de situatie omschrijven waarin afwijkingen gezien worden. In goed overleg bepalen welk onderhoud als eerste op de werklijst moet komen en daarbij voor alle partijen inzicht geven in het waarom van keuzes en processen, is één van mijn doelen.

 

Mijn streven is dat alle machines een gezonde basisconditie hebben. Nu zijn we nog veel tijd kwijt met onderhoud om tot die basisconditie te komen en blijft er minder tijd over voor vernieuwing. Om echt een niveau hoger te bereiken moeten we constant vernieuwen. Als machines op termijn in basisconditie zijn, hebben wij de ruimte die stap extra te zetten. Die stap gaat leiden tot verbetering en vernieuwing. Ik denk dat dit bereikt kan worden door het zogenaamde autonoom onderhoud. Dit houdt in dat operators een deel van het onderhoud zelf doen. De kennis en ervaring daarvoor hebben ze in huis.

Verbeteren zit ook in gedrag. Laat iemand herhaaldelijk steken vallen en wordt hij of zij daar door collega’s niet op gewezen, dan zijn het morgen twee collega’s die niet doen wat we afgesproken hebben. De week erop volgt de hele ploeg, vervolgens een afdeling en voor je het weet ontstaat er een nieuwe standaard binnen het bedrijf. Laten we elkaar daarom scherp houden en wijzen op de regels en ruimte waar verbetering zit. Als iedereen zich aan de regels houdt ontstaat er een fundament waar vanuit je steeds kunt vertrekken. Tijd die anders opgaat aan correcties of controles steken we dan in zaken waardoor we sneller zullen groeien.

En groeien kan binnen Elopak. Ik heb zelf al veel mogen leren en verwacht dat ik tot mijn pensioen niet uitgeleerd ben binnen dit bedrijf. Rondom mij zie ik ook genoeg inspirerende voorbeelden. Ik vind het fantastisch te werken voor een bedrijf waar je nog van Rollenman kan uitgroeien tot Plantmanager. De diploma’s van iemand zijn hier niet leidend, je kwaliteiten en karakter wel. Dat vind ik mooi!"

Het verhaal van Gerrie
Beheerder Technische Magazijnen 

“Toen ik ziek werd, was al snel duidelijk dat ik niet meer als Procesoperator kon werken. Elopak vroeg me een lijstje te maken van wat ik wél kon en wilde betekenen voor het bedrijf, dat vond ik een enorm begripvolle en positieve aanpak.

Het begon 5 jaar geleden. Op dat moment was ik al 22 jaar in dienst, eerst als Heftruckchauffeur en daarna als Procesoperator. Met veel plezier en veel kansen.

Maar toen kwam 2017. Ik lijd mijn hele leven al aan cystic fibrosis, een taaislijmziekte, maar had me daar niet eerder voor ziek hoeven melden. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie bij Elopak sloeg dat helemaal om. Van het een op het andere moment kwam ik de trap naar de kantine niet meer op.

 

Tijdens de herstelperiode zagen we in dat het werk als Procesoperator te zwaar zou zijn. Niet alleen qua kracht, ook zou ik door de ploegendiensten mijn medicijnschema niet goed kunnen aanhouden. Moeilijke gesprekken volgden, met het UWV en de keuringsarts. En toen kwam de HR Officer van Elopak. Hij hielp me ontzettend vooruit door de vraag om te draaien en de focus te leggen op wat ik nog wel kon, mocht en wilde doen.

 

Bovenaan mijn lijstje stond Magazijnbeheer. Die functie bestond op dat moment nog niet en ik had verschillende ideeën om dit op te pakken.

Er werd enthousiast op mijn voorstel gereageerd, ik mocht direct aan de slag. Het beviel meteen goed. Ik kan zitten of staan wanneer ik wil en werken in mijn eigen tempo. Inmiddels is het magazijn helemaal geordend. Dat is overigens een doorlopend proces, want bij iedere verandering in de coatinglijn worden er weer nieuwe onderdelen toegevoegd en passen we het magazijn aan. We willen een optimale voorraad zodat bij storingen de machines geen dagen, maar hooguit uren stilliggen. Dat is ons doel.

 

Daarnaast gaf Elopak me ook de tijd en vrijheid om als een van de twaalf Nederlanders mee te doen aan een testperiode van het nieuwe medicijn Kaftrio, dat het leven van taaislijmpatiënten zou kunnen verbeteren.

 

Ja, na al die jaren is het voor mij duidelijk: Elopak doet er alles aan om je binnen te halen én om je binnen te houden. Niet alleen door mee te denken over je carrière en de toekomst van de techniek, ook door aandacht voor je gezondheid. Korting op een fitnessabonnement, waar ik graag gebruik van maak, en de jaarlijkse lichamelijke keuring bijvoorbeeld. Door Elopak heb ik de kans gekregen mijn werkzame leven voort te zetten en daar ben ik erg dankbaar voor.”

logo Elopak wit

Het verhaal van Toni
Machine Operator 

“Als me op een verjaardag gevraagd wordt wat voor werk ik doe, loop ik naar de koelkast om er een pak uit te halen. Yoghurt, melk, sapjes: negen van de tien keer is het door Elopak gemaakt.  

 

En daar zijn we trots op. Dat wij hier samen, met alle collega’s van alle afdelingen, werken aan een goed product. We willen kwaliteit neerzetten en daar voelen we ons verantwoordelijk voor. Het teamgevoel is groot, iedereen draagt bij. Ook binnen onze ploeg is de sfeer heel goed. Grappen maken in de kantine en veel contact in onze vrije tijd. Maar als je daar geen behoefte aan hebt, is het ook prima. Je hoort er sowieso bij.  

 

Het is een baan met uitdagingen. Het moeilijkste én leukste vind ik het ombouwen van de machines voor een nieuwe run met een andere maat. Er is veel kennis voor nodig om de machine aan te passen dus je wordt begeleid door collega’s die het al jaren doen. En ook mijn teamleider is altijd bereikbaar voor vragen, het maakt niet uit waarmee je komt, je wordt altijd respectvol behandeld en geholpen.  

 

En zo leer je er iedere dag weer iets bij. Ik ben er zeker van overtuigd: als je het wil, dan kan je het. Je team staat klaar om te helpen. En daarbij zijn het salaris, het ploegenrooster en de teamspirit grote pluspunten.” 

Het verhaal van Michel
Project Assistent  

Als je bij Elopak in de Productie start, zie je een pad van Operator naar Shift Supervisor voor je. Mijn manager dacht mee over mijn loopbaan en stelde vragen die me aan het denken zetten. Ik kwam tot de conclusie meer een specialist te zijn dan een generalist, die 45 man aanstuurt. Daarom koos ik voor een pad rechtsaf in plaats van recht naar boven. Ik kreeg de kans te starten met de opleiding Technische Bedrijfskunde en ben ondertussen begonnen als Project Assistent. 

Het combineren van een opleiding met werk en privé: dat vraagt best wat. Ook van het thuisfront, dat moet wel achter zo'n keuze staan. Het leek bij de start makkelijker dan het in werkelijkheid is. Gelukkig denkt Elopak mee. Sinds november werk ik in dagdienst en ik ga een dag per 2 weken doorbetaald naar school. Het kost wat, maar levert ook veel op: straks heb ik mijn diploma binnen 6 jaar gehaald. Ik wil mij verder ontwikkelen in mijn opleidingsrichting en op den duur doorgroeien naar een functie zoals Project Engineer. Door de kansen die ik kreeg, ben ik dichter bij mijn ambities dan ik had verwacht.'

logo Elopak wit

Het verhaal van Joël
Operator Coating Plant  

“Toen ik overwoog Procesoperator te worden kreeg ik bij Elopak de kans om enkele maanden mee te lopen, om zeker van mijn overstap te zijn. Tot dat moment werkte ik 4 jaar in een bouwmarkt waar ik opleidingen had gevolgd en de laatste 2 jaar als Assistent manager werkte. Toch besefte ik dat mijn toekomst niet binnen die sector lag en kreeg ik interesse in de Procestechniek. Ik benaderde 4 uitzendbureaus met mijn vragen over het halen van Vapro B en kon daarmee uiteindelijk wél terecht bij Elopak.

Met mijn ploeg had ik direct een klik, jongens van mijn leeftijd, supergezellig. Ook de ploegendiensten en het werk bevielen goed. Het is ontzettend gaaf om onderdeel te zijn van zo’n groot proces en iedere dag zoveel te kunnen leren. Toen ik net begon dacht ik dat het onmogelijk was om alles te leren, maar nu na een jaar ken ik al bijna de helft van het coatingproces.

Dat komt ook door de goede begeleiding bij Elopak. Er wordt met je meegedacht en je krijgt een persoonlijke begeleider toegewezen bij wie je terechtkunt met je vragen en schoolopdrachten. Er wordt vooraf al goed gekeken of je in de ploeg past en of je de opleiding aankan, die is best pittig namelijk. Er kan ook gekozen worden voor begeleiding door een uitzendbureau dat met je meekijkt op de werkvloer en polst hoe het op school gaat. Je staat er sowieso nooit alleen voor.

Ik ben nu een jaar bezig met de opleiding in dienst van Elopak en het bevalt enorm goed. Ik vind vooral de samenwerking binnen onze ploeg mooi, het komt soms echt aan op seconden. Voor een nieuwe run met een andere maat rollen, bijvoorbeeld, is het belangrijk dat de overgang vloeiend verloopt. Anders komt er teveel plastic in de lijn. Op het wisselmoment staat iedereen op scherp en als het lukt, zijn we allemaal trots.

Tegen iedereen die een overstap naar de Procestechniek overweegt, zou ik willen zeggen: kom gewoon eens kijken en meelopen, sfeer proeven. Elopak is een heel mooi bedrijf om je basis te leggen en door te groeien. Ik zie mezelf hier zeker nog jaren werken.”

Het verhaal van Mischa

Shift Supervisor

Na 20 jaar op de Coating Plant start ik in september als Shift Supervisor op de Converting Plant van Elopak. Ook met pijn in het hart, want ik werk al 20 jaar met dezelfde mensen. Dan is het best emotioneel om de deur dicht te trekken. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik er iets moois voor terugkrijg.

Converting is niet helemaal nieuw voor me. In 2013 maakte ik bijna een half jaar deel uit van een team in Denemarken, dat ondersteuning bood op de nieuwe Coating Plant. Daar zat Coating onder 1 dak met Converting en Flame Sealing, wat natuurlijk een ideale situatie is. Daarnaast gaf ik in 2017 met collega’s van beide plants training over de SAP-implementatie.

Door de fusie van Elocoat en Elopak in 2020 raak je als locaties nog meer verwant aan elkaar, waardoor overstappen gevoelsmatig makkelijker wordt. Ik ben weleens in procedure geweest bij een andere werkgever, maar kwam tot de conclusie dat ik hier heel goed zit. En nu deze functie voorbijkwam heb ik mijn kans gepakt.

Als Shift Supervisor wil ik bouwen aan relatie. Als je team hecht is, kan je ook stevig zijn op de inhoud. Ik wil benaderbaar zijn voor iedereen en bijdragen aan meer cohesie tussen de 2 plants. We kunnen nog een slag slaan in de verbroedering op operationeel vlak. In Denemarken zag ik hoeveel profijt je ervan hebt als je elkaars producten en processen kent. Door hier rond te lopen, en met verschillende mensen van gedachten te wisselen, zie ik al zoveel wat anders, of beter kan. Ik zag bijvoorbeeld het effect van krom board op de productie. Er zijn nu ergernissen die eenvoudig voorkomen kunnen worden. Als we daar met zijn alleen in investeren, kunnen we er nog enorm in verdienen. Daar plukken we de vruchten van in de total chain.

logo Elopak wit

Het verhaal van René

Quality Engineer en Test Coördinator

“In 12 jaar tijd ben ik van Rollenman via Tempo Team doorgegroeid naar Quality Engineer en Test Coördinator. Ik help mee met het opvolgen en verbeteren van de kwaliteit van onze producten en het stroomlijnen van de testprocessen.

Hoewel ik het in de ploegendienst naar mijn zin had, zowel qua werk als collega’s, wilde ik doorgroeien. Toen ik dat in 2017 aangaf bij HR mocht ik meteen instromen bij het high potential traject. Dit traject was opgezet om mensen klaar te stomen voor de volgende stap binnen Elopak. Na een assessment kreeg ik in
2018 al de kans om te starten als Production Clerk, nog voordat ik met een opleiding begonnen was.

Na komende zomer start ik met de Bachelor Technische Bedrijfskunde. Pittig, maar leuk. Mijn overgang naar kantoor heeft me positief verrast. Er is net zo’n goede sfeer als bij productie. Collega’s willen graag samenwerken en hebben iets voor elkaar over. In de gang worden grappen gemaakt en na het werk is er tijd voor een biertje.

Doordat Elopak zich continu verbetert en groeit, ontstaan er steeds nieuwe functies en uitdagingen. En alle afdelingen worden bij de ontwikkelingen betrokken. Het voelt alsof we als team van alle afdelingen samen werken aan iets beters, iets
mooiers.”

Het verhaal van Jeroen

Operator

Als je na je dienst naar huis gaat, en je hebt een goed volume aan productie en een mooi product afgeleverd, dat geeft veel voldoening.

In 2016 ging ik bij Elopak aan de slag vanuit een uitzendbureau. Ik zat meteen op mijn plek. Het is een hele fijne plek om te werken en er hangt ook een hele goede en gezellige sfeer.

Elke dag is heel anders. Ik werk in de ploegendienst, waardoor ook de tijden nog eens verschillen. Ik wissel af tussen de vroege dienst
(06.00-14.00), de middagdienst (14.00-22.00) en de nachtdienst (22.00-06.00). Het is schakelen, maar daar heb ik geen problemen mee. Ook de nachtdiensten gaan me goed af. Het is vooral ook heel fijn om daarna 4 dagen vrij te zijn.

We beginnen altijd met de overdracht van de vorige ploeg. Hierin horen we wat er in de vorige shift is gebeurd en of er nog bijzonderheden waren en wat die bijzonderheden dan zijn. Dan ga ik verder aan de order die gedraaid wordt of start ik een nieuwe order op. Ik sta bij de BHS2 (de drukpers). Het belangrijkste van mijn werk is om ervoor te zorgen dat de machine goed is ingesteld en dat het drukwerk er goed uitziet. En wanneer er zich problemen voordoen, om die dan ook op te lossen.

De ‘brandjes blussen’ vind ik een leuke uitdaging. Procesverstoringen oplossen is een groot deel van mijn werk, want wat je produceert moet er goed uitzien! Ik heb dan ook echt voldoening van mijn werk als het goed is gegaan en er een flink volume en een mooi product is afgeleverd.”

Het verhaal van Wouter

Voorman Expeditie, per november Warehouse Operator

Half november wordt het nieuwe hoogbouwmagazijn van Elopak geopend: 25 meter hoog, 7 robots en ruimte voor 25.000 pallets. Behoorlijk uniek, want dit magazijn is nog maar de 2e van zijn soort in Zeeland. 

 

Samen met een deel van ons huidige team van afdeling Expeditie ga ik per november als Warehouse Operator werken in dit nieuwe magazijn. Wij zorgen er straks voor dat de chauffeurs die zich melden door kunnen rijden naar een van de 10 deuren, waar de robot intussen de juiste pallets al over de kettingbaan naar buiten brengt. Een volautomatisch proces waardoor de kans op fouten en schade een stuk kleiner is, er komt geen reachtruck meer aan te pas.  

 

Een andere belangrijke taak van ons is het boven water krijgen van de oorzaak van storingen. Hiervoor hebben we al verschillende trainingen gehad over het gebruik van de systemen, computercursussen en ook Engelse les. En we hebben een klimtraining gevolgd. Want om de storing precies te lokaliseren en begrijpen, zullen we ook naar boven moeten. Dat kan in een bakje aan een kraan of door zelf gezekerd te gaan klimmen, tot wel 25 hoog. Eerstegraads oplossingen mogen we zelf oplossen, bijvoorbeeld een stukje plastic of karton wegpakken, maar zodra er een schroevendraaier nodig is moeten we onze monteurs bellen: veiligheid voorop, bij Elopak. 

En dat vind ik een goede zaak. Er wordt ons goed bijgebracht dat we eerst moeten denken en dan pas handelen, niet dat je even snel over een rails heen springt en vervolgens klemzit. We willen ten slotte allemaal weer gezond naar huis aan het einde van de dag.  

 

Sowieso zijn zaken goed geregeld bij Elopak. Ik ben hier 8 jaar geleden in dienst gekomen nadat ik jaren als vrachtwagenchauffeur gewerkt heb. Door de ploegendienst heb ik veel meer vrije tijd die ik met mijn kinderen kan doorbrengen. En door de flinke groei van het bedrijf zijn er ook veel persoonlijke doorgroeimogelijkheden. Ik ben gestart als Kantelaar van pallets, ben nu Voorman Expeditie en word straks Warehouse Operator. Ik zie er enorm naar uit om in het nieuwe hoogbouwmagazijn aan de slag te gaan.” 

logo Elopak wit

Het verhaal van Roderick

Heftruckchauffeur

“Je doet hier van alles. Bij de rollenloods​ lossen we de rollen board met een heftruck uit vrachtwagens vanuit Verbrugge of de Coating Plant. Daarna brengen we ze naar de fabriek.

De rollen papier gaan de machines in en na het hele proces komen er pakjes uit. Die worden automatisch verpakt en op pallets gezet. Op 1 pallet liggen wel 18.000 pakjes! Als de pallet uit de fabriek komt pakken we die op met de reachtruck en zetten we hem in ons magazijn. De pallets die naar de klant moeten halen we uit het magazijn en laden we in de vrachtwagens.

Het werk kan best druk zijn. Vooral overdag, als er veel geladen moet worden en iedereen aanwezig is. De pallets moeten naar het magazijn. Vrachtwagens moeten geladen worden en voor afdeling Kwaliteit halen we soms een pallet, omdat ze die na willen kijken. Je moet goed opletten op de veiligheid en overzicht kunnen houden.

De werkomgeving is schoon en je werkt met iets tastbaars. Overal staan onze pakjes in de supermarkt, ook in het buitenland.

Ik werk nu 8 jaar bij Elopak in een vaste ploeg. De 5-ploegen vind ik ideaal. Ik weet voor een heel jaar wanneer ik moet werken en heb veel tijd voor mijn kinderen. Soms moet je wel werken in het weekend, maar ik kan veel met mijn kinderen doen, ze naar school brengen of ophalen. Als vrouwlief om 18 uur thuiskomt heb ik het eten al op tafel staan.”

Het verhaal van Jesse

Plant Manager Coating Plant

“Terwijl ik in de hal van Elopak wachtte om opgehaald te worden voor mijn sollicitatiegesprek, liep opeens een oud-collega voorbij. Ik schrok eerst wel! Hij wist nu dat ik me oriënteerde op een andere baan. Hij had al eerder de overstap naar Elopak gemaakt en zei: ‘je zit hier heel goed hoor!’ Dat gaf mij het vertrouwen dat dit weleens een goede stap kon zijn. Ik was superintendent en miste toekomstperspectief bij mijn werkgever. Reden voor mij om in gesprek te gaan met Elopak, dat ik alleen kende van naam.


Wat me aantrok, was de managementrol op een abstracter niveau. In 2013 startte ik als Assistent Plant Manager. De processen bij Elopak leken mij redelijk eenvoudig. Ik ontdekte echter al snel dat er voor techneuten minstens zoveel uitdagingen zijn als in de chemie, omdat je veel handelingsvrijheid hebt. Je zit hier iets minder vast aan procedures en kan daardoor sneller je ideeën uitvoeren en testen of iets werkt. Denk aan verbeteringen en optimalisatie van de processen, veiligheid en afvalvermindering. Als techneut zit je hier nooit stil.


Vanaf mijn start werd ik betrokken bij projecten en meetings en gaf mijn leidinggevende mij steeds meer verantwoordelijkheden en nieuwe taken. Dit leidde in 2019 tot mijn functie als Operations Manager van de Coating Plant, waarin ik de meest uiteenlopende projecten heb geleid, zoals ons Elovation verbeterprogramma.


Sinds juni 2022 ben ik Plant Manager van de Coating Plant. Dat betekent een uitbreiding van mijn takenpakket, zoals Finance. Ook heb ik meer overleg met locaties in het buitenland en de corporate Elopak-organisatie.
Eén van de belangrijkste onderwerpen voor ons team in Terneuzen, is het welzijn van onze medewerkers. Zij hebben de laatste jaren grote prestaties geleverd, onder soms lastige omstandigheden. Ik ben enorm trots op hoe zij zich hebben ingezet en zijn gegroeid. We willen dat zij werkplezier ervaren en de balans tussen werk en privé goed is.


Daarnaast is het onze ambitie om verder te investeren in duurzaamheid. Binnen twee jaar kunnen we gasvrij produceren en ons afval is de afgelopen jaren bijna gehalveerd. We hebben al enorme slagen gemaakt en daar zetten we verder op in. Ook veiligheid en het verder opleiden van onze medewerkers staan hoog op de agenda. We hopen op akkoord voor de bouw van een 2e coatinglijn. Er is genoeg te doen!”

logo Elopak wit

Het verhaal van Timo
Supply Chain Planner  

"Mijn einddoel heb ik nog niet voor ogen, maar ik wil zo hoog mogelijk op de ladder van de functieafdeling komen. Het beste uit jezelf halen: hier bij Elopak kan dat.  

Toen ik van Productie overstapte naar kantoor om als Assistent Productieplanner aan de slag te gaan, ging er een wereld voor me open. Ineens kreeg ik een veel beter beeld van wat Elopak doet en wat er komt kijken bij ons productieproces. De grootte, de verkoop, het aantal landen dat bediend wordt… Ik wist wel dat we verpakkingen maken, maar zo groot? Nee, dat besefte ik daarvoor niet. 

 

En doordat Elopak verder doorgroeit, kan je meegroeien met de organisatie. Er liggen steeds meer kansen, wereldwijd. Ook voor mij. We werken als geheel naar die kansen toe. De Converting Plant op de Haarmanweg, Coating Plant op de Osloweg, Customer Service: alle afdelingen hebben elkaar nodig. We hebben nauw contact, delen onze kennis en werken samen om verder te ontwikkelen en verbeteren. 

 

Iedere maand spreek ik met mijn manager over mijn toekomstplannen en persoonlijke doelen. Ik wil het maximale uit mijn loopbaan halen en denk dat een expertiserol mij goed past. Ergens zo goed in zijn, dat je anderen kan helpen en mee kunt werken aan verbeterprojecten. 

 

Er wordt echt naar me geluisterd en met me meegedacht over hoe ik verder kan groeien. Vooral de laatste 2 jaar heb ik die steun gevoeld. Na een ernstig ongeluk van mijn broer, ontwikkelde ik PTSS en kon me niet meer concentreren op mijn werk. Er werd meteen externe begeleiding geregeld. Ik kreeg alle ruimte om therapie te volgen en mijn werk weer rustig op te bouwen. In deze periode heb ik de mensgerichte aanpak van Elopak leren kennen; je doet ertoe als persoon en dat maakt mij extra loyaal."

Het verhaal van Frans

Controls Engineer

“Het oplossen van problemen geeft mij voldoening, daar doe ik het voor. Ik ben een bevlogen persoon en bijt me net zolang vast in een probleem tot het opgelost is. 

 

Ik ben vaak de spil tussen mijn collega’s en klanten. Bij het opstarten van een nieuwe installatie of een storing aan een machine, ondersteun ik de field service engineers met mijn kennis en houd ik contact met de klant en mogelijke andere partijen. Het is cruciaal iedereen erbij te blijven betrekken om de machines zo goed mogelijk draaiende te houden. 

 

Mijn werkgebied omvat met name Nederland en België, waar ik in totaal 12 klanten bedien. Engeland en Ierland vallen ook onder mij. Deze fabrieken hebben werknemers met PLC-kennis, die ik sporadisch online ondersteun. 

 

Afhankelijk van mijn projecten ben ik op locatie of werk ik vanuit huis. Laatst werd een machine verplaatst waardoor het reinigingsprogramma opnieuw geschreven moest worden. Ik zocht van a tot z uit hoe het werkt en schreef in 2 weken vanuit huis het nieuwe programma. Daarna ging ik 3 dagen naar de klant voor de implementatie en het testen.

 

Bij mijn vorige werkgever had ik eenzelfde functie als nu, maar de werksfeer was niet fijn. Toen Elopak op mijn pad kwam, ben ik overgestapt en daar heb ik geen spijt van. De sfeer is goed, er is continuïteit en ik mag alle opleidingen volgen die ik wil. Ik krijg veel vrijheid, ik maak bijvoorbeeld mijn eigen planning met klanten. Ik zou niks veranderen aan hoe het nu gaat.”

logo Elopak wit

Het verhaal van Juha
Storingsmonteur Technische dienst  

“Ik wilde in eerste instantie bij Elopak werken,
omdat ik van kennissen die er werkzaam zijn positieve verhalen had gehoord. Toen ik met de juiste persoon in contact kwam die mij vertelde over de mogelijkheden binnen het bedrijf, was ik verkocht! Het is een enorm breed bedrijf waar je veel kan leren. Daar ging het mij voornamelijk om. Ik zocht een baan met meer afwisseling en leerkansen om te blijven groeien binnen mijn vakgebied. 

Op 1 september ben ik begonnen als Storingsmonteur bij Elopak, en ik kan oprecht zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Dat miste ik bij mijn vorige baan.  Ik kwam meteen in een warm bad terecht. De collega’s hebben mij goed opgevangen en nemen mij overal mee op sleeptouw. Dat gaf mij een fijn gevoel, ik werd meteen beschouwd als volwaardig collega. Ik werd meteen betrokken bij verschillende projecten en kreeg al gauw wat verantwoordelijkheden. Door in het diepe te worden gegooid met de juiste begeleiding, leer je natuurlijk het snelste. 

Het leukste wat ik tot nu toe heb gedaan, is het ombouwen van een complete lijn. Dit is niet iets wat dagelijks gebeurd, maar ontzettend gaaf om het proces van A tot Z mee te maken. Ook ben ik druk bezig met het behalen van een aantal certificaten zoals mijn vorkheftruck en veilig hijsen. Daarna wil ik nog andere cursussen volgen zoals veilig schakelen. Je hoeft je hier in ieder geval nooit te vervelen. Je weet ook nooit van tevoren wat de dag je gaat brengen. De ene keer zijn de storingen makkelijk op te lossen, en andere keer zijn het hele complexe vraagstukken. Die vind ik stiekem het leukste. 

Tot nu toe ben ik enorm blij met mijn overstap naar Elopak. De werkzaamheden zijn enorm divers, er zijn intern veel opleidingsmogelijkheden, ik word goed begeleid en het bedrijf is erg meedenkend. 

logo Elopak wit

Het verhaal van Juha
Storingsmonteur Technische dienst  

“Ik wilde in eerste instantie bij Elopak werken,
omdat ik van kennissen die er werkzaam zijn positieve verhalen had gehoord. Toen ik met de juiste persoon in contact kwam die mij vertelde over de mogelijkheden binnen het bedrijf, was ik verkocht! Het is een enorm breed bedrijf waar je veel kan leren. Daar ging het mij voornamelijk om. Ik zocht een baan met meer afwisseling en leerkansen om te blijven groeien binnen mijn vakgebied. 

Op 1 september ben ik begonnen als Storingsmonteur bij Elopak, en ik kan oprecht zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Dat miste ik bij mijn vorige baan.  Ik kwam meteen in een warm bad terecht. De collega’s hebben mij goed opgevangen en nemen mij overal mee op sleeptouw. Dat gaf mij een fijn gevoel, ik werd meteen beschouwd als volwaardig collega. Ik werd meteen betrokken bij verschillende projecten en kreeg al gauw wat verantwoordelijkheden. Door in het diepe te worden gegooid met de juiste begeleiding, leer je natuurlijk het snelste. 

Het leukste wat ik tot nu toe heb gedaan, is het ombouwen van een complete lijn. Dit is niet iets wat dagelijks gebeurd, maar ontzettend gaaf om het proces van A tot Z mee te maken. Ook ben ik druk bezig met het behalen van een aantal certificaten zoals mijn vorkheftruck en veilig hijsen. Daarna wil ik nog andere cursussen volgen zoals veilig schakelen. Je hoeft je hier in ieder geval nooit te vervelen. Je weet ook nooit van tevoren wat de dag je gaat brengen. De ene keer zijn de storingen makkelijk op te lossen, en andere keer zijn het hele complexe vraagstukken. Die vind ik stiekem het leukste. 

Tot nu toe ben ik enorm blij met mijn overstap naar Elopak. De werkzaamheden zijn enorm divers, er zijn intern veel opleidingsmogelijkheden, ik word goed begeleid en het bedrijf is erg meedenkend. 

Account Handler

“Deze baan is heel veelzijdig. Elke dag is anders en dat maakt het leuk. Als Account Handler zorg je ervoor dat de klanten tevreden zijn, verpakkingen op tijd aankomen en dat er nieuwe orders worden opgevolgd. We hebben allemaal ons eigen klantenpakket waardoor je echt een relatie met de klant opbouwt. 

Iedere maand maken we een forecast, een inschatting van wat wij denken dat we gaan verkopen van een bepaalde verpakking. Dit moet heel zorgvuldig gebeuren. We kijken hoe de laatste maanden zijn verlopen en vragen aan de klant of er speciale acties komen. Er zijn meerdere factoren waar we rekening mee moeten houden.  

Soms krijg je voor de 10e keer een wijziging door of klopt een prijs op de factuur niet waardoor je er helemaal in moet duiken om uit te zoeken hoe het zit. Het gaat om grote bestellingen. Je moet dan even niet gestoord worden, iedere regel moet kloppen want anders kan je opnieuw beginnen.  

Ik werk meer dan 10 jaar bij Elopak en heb al veel keuzes en kansen gehad. Ik heb verschillende functies mogen uitvoeren. Zo kon ik erachter komen wat me wel en niet ligt, qua karakter en competenties. Nu weet ik dat ik het liefst achter de schermen werk. Dit is de plek die bij mij past: afwisselend en internationaal. 

Het team bestaat uit 12 collega’s. Hartelijke, open en spontane mensen. Heel sociaal, ik ben meteen goed opgenomen toen ik startte in deze rol. Het is een zelfstandige functie, maar als het druk is helpen we elkaar, bijvoorbeeld door een order over te nemen. We hebben wekelijks een teamoverleg. Aangezien we nu veel thuiswerken, proberen we regelmatig even te vragen hoe het met elkaar gaat, even ‘hallo’ zeggen. Er wordt aan je gedacht, een berichtje als je ziek bent of niet lekker in je vel zit, kleine dingen die je een goed gevoel geven.  

De meeste energie krijg ik wanneer een klant een product eerder nodig heeft dan gepland en ik dat ook georganiseerd krijg. Soms moet je superman spelen, dan komt alles tegelijk binnen. Orders van klanten, vragen of wijzigingen in de planning. Je wilt iedereen tevreden stellen en alles oplossen.
Het geeft zo’n voldoening als dat lukt, dat zijn echt de beste dagen!“ 

Electrical Technician

“Storingen zoeken geeft een heel ander gevoel dan wanneer je een project oplevert. Het is veel meer visueel, zichtbaarder wat je doet. We werken in de ochtenden en de middag en dan heb je er momenten tussen zitten dat je er alleen voor staat en met de eerste operator een oplossing moet zoeken. Daar komt ook veel meer verantwoordelijkheid bij kijken.

Verder is het daardoor ook belangrijk dat je als Electrical Technician ook wat afweet van het werk van de Mechanical Technician. Je hebt hier assistentie wanneer je dat nodig vindt, maar het is juist interessant om kleinere zaken zelf op te kunnen lossen en je blijft er altijd door bijleren.

Ik ga super goed op stops! Daar kom ik ook echt graag voor. Dan ben ik het liefst om 6 uur binnen zodat ik zo snel mogelijk een hele lijn kan stoppen om alles veilig te maken voor iedereen. Dan kunnen we groot onderhoud doen en alles weer bij stellen. Normaal doen we dit om de 5 weken, maar bij project stops kan dit vaker zijn en ook meer dan 1 dag.

Je moet ruimdenkend zijn. Het is ook belangrijk dat je oplossingsgericht en creatief kan nadenken. We hebben namelijk de vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf problemen op te lossen, je bent hier dus niet alleen uitvoerend bezig. Kunnen samenwerken is ook een must. Je hebt elkaar nodig om tot de beste resultaten te komen.

Ik vind de ploegendiensten fijn. We werken 3 ochtenddiensten en 3 middagdiensten in de week. Het is fijn om doordeweeks een keer vrij te zijn om privézaken te regelen zonder dat je hier een verlofdag voor aan moet vragen. Verder krijg je mooi salaris met veel extra’s zoals bijvoorbeeld een fietsplan en hebben we een leuke personeelsvereniging die van alles organiseert. Maar het belangrijkste is denk ik dat elke dag anders is en dat je constant wordt uitgedaagd. Dit maakt dat de dagen echt voorbijvliegen.”

logo Elopak wit

Het verhaal van Wouter
Mechanical Technician  

“Ik ben begonnen met werken bij Elopak in 1984. Destijds was er nog niet veel werk. Ik ben er toen zelfs voor verhuisd. Ik heb mijn baan echter altijd leuk gevonden. Het is natuurlijk niet voor niets zo dat ik hier inmiddels al 37 jaar werk!  

Wij hebben ontzettend veel verschillende disciplines en mechaniek om aan te werken. Als je soms bij andere bedrijven binnenkijkt valt op dat de mechaniek er bij ons echt heel goed uitziet. Er is veel aandacht voor de hygiëne en veiligheid, maar ook voor het personeel. Zo hebben we vaak leuke uitstapjes en wordt er vanuit de personeelsvereniging veel voor ons georganiseerd. Verder wordt bij veel bedrijven bijvoorbeeld de werkvoorbereiding uitbesteedt aan een andere afdeling. Hier krijg je de vrijheid en het vertrouwen om dit zelf, met het team of met de afdeling op te pakken. 

Wij zijn zelf verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van oplossingen. Hier komt echt het stukje engineering bij kijken wat ik zelf heel leuk vindt. Maar ik word ook altijd nog enthousiast van de stops en de werkvoorbereiding. Hier komt veel bij kijken waardoor het werk altijd uitdagend blijft en geen dag hetzelfde is. 

Je moet een stukje leiderschap kunnen tonen, want je komt in situaties waarbij je mensen aan moet sturen en een klus gestructureerd en binnen een bepaalde tijd af moet krijgen. Professionaliteit is ook heel belangrijk, want je hebt hierbij vaak contact met externe partijen. Als ik bijvoorbeeld bij een stop een karwei wil laten doen door een partij, dan moet ik dit voorbereiden, een geschikte firma zoeken en hier de onderdelen voor bestellen. Dan krijg ik vragen over en weer en die moet ik professioneel en duidelijk kunnen beantwoorden.  

Het is een hele platte organisatie, we hebben veel vrijheid en je kan echt je creativiteit kwijt. Er zit bij ons ook heel veel variatie in het werk. Het kan sleutelwerk zijn, maar ook tekenwerk, denkwerk en regelwerk!” 

Het verhaal van Kevin

Onderhoudsmonteur

Op de foto rechts zien we onderhoudsmonteur Kevin Blommaert met een onverwachte, maar welkome verrassingscheque van €500,-! Kevin was het inmiddels al vergeten, maar als je iemand uit je eigen netwerk aandraagt voor een openstaande functie bij Elopak, en deze persoon wordt vervolgens aangenomen, dan uit Elopak graag haar dankbaarheid met deze leuke beloning!

“Natuurlijk is dat wel eens via een mailtje voorbij gekomen, maar ik had het niet verwacht. Altijd mooi meegenomen natuurlijk! Des te leuker dat de afdeling HR zelf het initiatief neemt om mij deze cheque uit te reiken zonder dat ik hiernaar heb gevraagd.

Ik ben nu ongeveer 2,5 jaar werkzaam bij Elopak en ik heb het nog steeds elke dag naar mijn zin. Met name dankzij de afwisseling. De ene keer ben ik aan het sleutelen aan een machine en de andere keer ben ik de planning voor het onderhoud aan het maken.

Elopak is een groot bedrijf, maar het voelt heel persoonlijk en familiaal. De arbeidsvoorwaarden zijn heel netjes en je bent hier geen nummer!

Ik heb een vriend van mij enthousiast over mijn eigen werk verteld en hij was geïnteresseerd. Hij was voorheen monteur van landbouwvoertuigen. Totaal iets anders, maar uiteindelijk ook mechanisch sleutelwerk waar veel overeenkomst in zit. Alleen kan hij nu zijn werk binnen en in een schone omgeving doen in plaats van in de modder!”

logo Elopak wit

Het verhaal van Edgar
Facility Officer

“"Ik werkte al 10 jaar als interieurverzorger bij Elopak, via een contractor. Toen er een plekje vrijkwam, ben ik meteen bij de Plant Manager binnengestapt en heb ik verteld wat mijn ambities waren: in dienst komen en leidinggevende worden. Ik ben dankbaar dat ze me hebben aangenomen en dat ik veel vrijheid en vertrouwen krijg. Ik kan wel zeggen dat het me een beter mens maakt. Er wordt naar me geluisterd en dat maakt me vrolijk en gemotiveerd.


Toen ik hier startte, viel de goede sfeer mij meteen op. Er wordt bij Elopak geen onderscheid gemaakt tussen een contractor of een Elopakker, het is allemaal één. Ook als er een bonus of extraatje is, word je daarin meegenomen.


Als interieurverzorger wordt er vaak op je neergekeken. Maar hier had ik dat gevoel niet. Collega’s werden er zelfs op aangesproken als ze hun werkplek niet netjes achterlieten, waardoor wij ons werk niet goed konden doen. Je wordt echt serieus genomen. Ik loop zo binnen bij Jeroen als ik iets wil vragen en managers spreken me gewoon aan. Ik zou niet weten waar ik zo fijn kan werken als bij Elopak."” 

Het verhaal van Nick

Stagiair HR

“De belangrijkste reden om te solliciteren voor een stageplaats bij Elopak was het positieve beeld dat ik van Elopak had door verhalen van eerdere stagairs, medewerkers en mijn opleiding. Na een fijn sollicitatiegesprek werd dat positieve beeld bevestigd en ik voelde dat er een goede sfeer is binnen Elopak.

Mijn stagebegeleiders zijn Senior HR Officer Veli en HR Officer Wesley. Ik heb verder ook regelmatig contact met HR Assistant Jolanda, Learning & Development Coordinator Linzi en Payroll Officer Martin. Die helpen mij door informatie en kennis te delen over het bedrijf. De samenwerking is tot nu toe erg fijn, ik merk dat ik veel meer mijn inzichten kan en mag delen dan dat ik verwacht had voor het begin van de stageperiode. Ik voel me erg serieus genomen en dit kan ik heel erg waarderen.

Binnen mijn stage zie ik heel veel uitdagingen, natuurlijk probeer ik de kennis die ik de eerste 2.5 jaar in mijn opleiding heb opgedaan toe te passen in de praktijk. Ik wil mezelf graag persoonlijk ontwikkelen door in het begin goed te kijken naar wat Veli en Wesley doen en hoe ze dit doen. In het verloop van mijn stage wil ik vervolgens steeds meer initiatief te gaan nemen om zo mijn steentje bij te dragen aan het HR-team en de organisatie."

logo Elopak wit

Het verhaal van Linda
Account Handler

“Na 14 jaar in de bouwwereld te hebben gewerkt, merkte ik al enige tijd dat ik toe was aan iets nieuws. Eind vorig jaar zag ik via social media per toeval de vacature voor Account Handler voorbij komen. De uitgebreide vacaturetekst gaf me een goed en positief beeld van de functie en de bedrijfscultuur, dit sprak mij direct aan. Hierop heb ik dan ook besloten te solliciteren.

Voorafgaand aan mijn eerste sollicitatiegesprek voelde ik me bij binnenkomst al meteen welkom bij Elopak, ik werd hartelijk ontvangen. Het gesprek zelf was ook een fijn en open gesprek. Ik kon ondanks de zenuwen die ik had helemaal mezelf zijn; iets waar ik veel waarde aan hecht. Dit heeft voor mij uiteindelijk de doorslag gegeven om de overstap naar Elopak te maken.

Ons team bestaat uit 12 Account Handlers, aangestuurd door de Business Support Manager. We werken in een aantal kleinere teams waarbinnen iedereen weer een eigen klantenpakket heeft, maar waar we ook elkaars werkzaamheden kunnen overnemen tijdens drukke periodes of vakantie. Dit kenmerkt ook meteen de afdeling en het bedrijf zelf; er is oog voor elkaar. Daarnaast hangt er een informele sfeer op de werkvloer, wanneer het werk het toe laat is er altijd tijd voor een praatje.

Ik kijk ernaar uit om, na mijn inwerkperiode, uiteindelijk mijn ‘eigen’ klanten te mogen gaan bedienen. Hierbij zie ik de internationale contacten ook als een mooie uitdaging, aangezien ik in het verleden vrijwel alleen met Nederlandstalige klanten te maken heb gehad.
” 

Het verhaal van Thom

Field Service Engineer

"Ik moet er niet aan denken om gebonden te zijn aan één werkplek. Daarom dat ik voor Field Service Engineer heb gekozen. Nu werk ik op 3 plaatsen in België en 1 in Nederland. Daarnaast help ik wel eens mee bij collega’s op andere locaties in Nederland.

De vrijheid bij Elopak vind ik echt heerlijk, er is niemand die zegt wat je precies moet doen. Bij storingen zijn wij als eerst bij de klant. Ook voeren we preventief onderhoud uit. Bij iedere klant hebben we onze eigen onderdelen en beheren we zelf het magazijn. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid om dit goed op orde te hebben.

Heb je iets nodig? Dan wordt het gelijk voor je geregeld. Er is hier heel veel mogelijk, zolang je het zelf maar aangeeft. Je krijgt hier vertrouwen in alles wat je doet. Ook staat iedereen altijd voor je klaar. Werkgerelateerd, maar ook in privésituaties. We zijn als het ware één grote familie.

De meeste voldoening haal ik uit het succesvol opstarten van een installatie na het oplossen van een storing. De techniek van die installaties is heel mooi en iedere klant heeft zijn eigen machines. Je leert het meeste on the job, maar ik ben ook wel eens naar Duitsland geweest voor een training. Ja, ik heb echt nog genoeg te leren over de machines en denk dat ik ook nooit uitgeleerd raak bij Elopak."

logo Elopak wit

Het verhaal van Stephanie
Controller

“Voortdurend willen weten wat je niet weet, dát is groeien. Daar is bij Elopak alle ruimte voor. Ik werk in principe voor Noorwegen en er zijn meerdere plants. Daarin zie ik internationale kansen en doorgroeimogelijkheden in mijn functie.

Er zijn altijd wel verbetertrajecten en vernieuwingen. Dat maakt het uitdagend om te blijven kijken wat er anders en beter kan. Zo denken we mee als andere plants live gaan met SAP. Ook corona bracht nieuwe inzichten en daardoor groei.

Hoe Elopak omgaat met de werk-privé balans zegt veel over het klimaat binnen het bedrijf. Dat is heel toegankelijk. Zo kan ik echt mezelf zijn. Managers begrijpen hoe het werkt als je kinderen hebt. Dat je dan soms wat meer ruimte nodig hebt om flexibeler te werken. Dat vertrouwen in je -dat je je werk doet- maakt dat ik juist meer kansen zie en efficiënt kan zijn op de juiste momenten. Daar profiteert Elopak van en ik kan me blijven ontwikkelen. Juist daarom zet ik dat stapje extra.

Er wordt geluisterd en je wordt gewaardeerd. Leren betekent ontwikkelen en ontwikkelen betekent groeien. Ik zou me verder willen verdiepen in alle aspecten binnen de Elopak-groep en wil zoveel mogelijk zien en leren van de processen. Hoe werkt het in- en verkoopproces? Hoe ging de stop? Maar ook: hoe kan ik betrokken blijven bij het grote geheel? Als we het samen blijven doen, gaan we vooruit.” 

Het verhaal van Niels

Technology & Automation Engineer

"Een vriend die op Elopak werkt, heeft de Manager CTT getipt om eens contact op te nemen nadat er een functie vrij was gekomen binnen het Coating Technology Team. Dit heeft de Manager CTT gedaan en na een zeer positief gesprek heb ik besloten om eens verder te onderzoeken of het bedrijf en de functie wat voor mij zouden zijn.

Voordat ik bij Elopak kwam werken had ik al regelmatig gehoord dat Elopak een laagdrempelige en informele werkgever is en de gesprekken die ik voor mijn indiensttreding had met verschillende personen binnen Elopak bevestigden dit. Ook had ik begrepen dat er veel ruimte is voor eigen inbreng en vrijheid in de uitvoer van de werkzaamheden, wat ik persoonlijk zeer kan waarderen. Dit beeld is na mijn indiensttreding niet veranderd. Elopak heeft een open cultuur waarbij iedereen elkaar graag wil helpen, dit is in mijn ogen van grote waarde!

Het Coating Technology Team waar ik nu onderdeel van ben, is een team wat voor de verschillende coating locaties werkt en dit internationale karakter vind ik zelf erg prettig. Ook is er een goede onderlinge samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen het team, iedereen assisteert elkaar waar dat nodig is.

Er lopen al verschillende projecten binnen Elopak, en er zit nog behoorlijk wat potentie in de pijplijn, daar zijn er uiteraard kansen en uitdagingen in overvloed die ik graag aan wil pakken.
Verder zie ik dat data collectie en verwerking/analyse al een grote rol speelt binnen beide vestigingen in Terneuzen, hier zou ik mij verder in willen verdiepen. Ook zie ik dat standaardisatie en specificatie de aandacht verdient, daar zou ik graag met mijn kennis van automatisering een bijdrage aan willen leveren.

Een topdag voor mij is een dag waarbij je met verschillende disciplines/teams samen een mooi doel hebt kunnen bereiken en zo meerwaarde voor het bedrijf creëren."

Ben je nieuwsgierig naar welke vacatures er nog meer bij ons open staan?

Naar de vacatures