Vacature

Field
Service Engineer

📍Regio Utrecht

🕑 dagdienst 🎓 mbo-4 🗒 4 december 2022

Ben je servicemonteur, storingsmonteur of onderhoudsmonteur en wil je expert worden op je vakgebied? We zoeken een zelfstarter die Work hard, Play hard als motto heeft.

Als Field Service Engineer werk je met de mooiste techniek. Je werkt hard en geeft wat je hebt. En daar krijg je veel moois voor terug.

Ik wil solliciteren
logo Elopak wit

Vacature

Field Service Engineer

📍 Regio Utrecht
🕑 dagdienst
🎓 mbo-4
🗒 4 december 2022

Ben je servicemonteur, storingsmonteur of onderhoudsmonteur en wil je expert worden op je vakgebied? We zoeken een zelfstarter die Work hard, Play hard als motto heeft.

Als Field Service Engineer werk je met de mooiste techniek. Je werkt hard en geeft wat je hebt. En daar krijg je veel moois voor terug.

Ben jij:

Nooit uitgeleerd, nieuwsgierig naar de nieuwste technische ontwikkelingen? Ben je een vrijbuiter die houdt van diverse werklocaties en uiteenlopende technische problemen en uitdagingen? Als Field Service Engineer ontdek je wat jij in huis hebt.


Een van onze teamleden gaat binnenkort met pensioen, waardoor deze vacature is ontstaan.

Ben jij:

Nooit uitgeleerd, nieuwsgierig naar de nieuwste technische ontwikkelingen? Ben je een vrijbuiter die houdt van diverse werklocaties en uiteenlopende technische problemen en uitdagingen? Als Service Engineer ontdek je wat jij in huis hebt.

Een van onze teamleden gaat binnenkort met pensioen, waardoor deze vacature is ontstaan.

Ik moet er niet aan denken gebonden te zijn aan één werkplek. Daarom heb ik voor een baan als Field Service Engineer gekozen. Nu werk ik op 4 verschillende plaatsen.

— Thom, Field Service Engineer

Wat neem je mee?

 • Mbo-4 diploma richting Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Maritiem Officier of Elektrotechniek.
 • Je bent leergierig, enthousiast en kan jezelf goed uitdrukken.
 • Je kunt overweg met MS Office. Bij voorkeur heb je ook kennis van MS Dynamics en SAP.
 • Je spreekt en leest goed Engels, in verband met Engelse instructies en internationale collega’s.
 • Bereidheid om kilometers en uren te maken, gemiddeld zo'n 10 uur per dag incl. reistijd.
 • Je woont, of wil je vestigen in de regio Utrecht of Midden/Noord Nederland.

Wat krijg je terug?

 • Salaris tussen de € 3.400 en € 4.700 op basis van 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Jaarcontract met intentie tot een vast dienstverband.
 • Eens per 2 weken een roostervrije dag.
 • Reistijd = werktijd en overuren worden uitbetaald.
 • Eens in de 12-13 weken draai je een consignatiedienst van maandag 18 uur tot zaterdag 06 uur, waarbij je overdag wordt uitgepland, betaald wordt voor je beschikbaarheid èn een toeslag krijgt voor je gewerkte consignatie-uren. Hoppa.
 • Uitgebreid inwerktraject on the job + externe vakgerichte trainingen.
 • Een lease-auto naar keuze. Denk aan Ford Mondeo Station, VW Passat Station, die klasse.
 • Laptop, telefoon.
 • Goede werkkleding en eigen gereedschap.
 • 25 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot het kopen/ verkopen van 5 extra verlofdagen.
Ik wil solliciteren

Zonder jou blijven de schappen leeg

Elopak B.V. is onderdeel van de Noorse Elopak-organisatie. We ontwikkelen totaalsystemen voor duurzame kartonnen drankverpakkingen. Over de hele wereld hebben we verschillende productiebedrijven, een machinefabriek en verkoopkantoren. De grootste coating- en verpakkingsplants van Elopak staan in Terneuzen, Zeeland.

Voor klanten als Arla Foods, Royal Friesland Campina en Royal A-ware zijn de installaties van Elopak het hart van de productielijn. En dat is jouw werkterrein. Als Service Engineer werk je met de meest geavanceerde machines, installaties en robots van Elopak en vind je alle soorten techniek terug.

Het grootste voordeel van deze baan? Dat is voor mij de zelfstandigheid, de vrijheid. De mogelijkheid om zelf zaken op te pakken en te organiseren.

— Jerry, Field Service Engineer

Jouw rol

 • Onderhoud
  Jaarlijks leggen we de onderhoudsstops vast bij onze klanten. Met de Service Manager en collega’s maak je een onderhoudslijst per machine. Ons machinepark bestaat uit de meest geavanceerde installaties, maar ook wat oudere machines waarvan de documentatie niet altijd compleet is. Je werkt voornamelijk met (fijn)mechanica, elektrotechniek, pneumatiek en PLC’s.
 • Storingen
  Een storing plan je niet. Dus je onderhoudsschema wordt aan de kant geschoven als een urgent probleem zich voordoet. Want tijd is geld en je klant is koning. No problem voor jou, je schakelt moeiteloos van taak en ziet het probleem als een interessante puzzel om op te lossen. Ondanks de goede relatie met je klant, kan de druk om snel tot een oplossing te komen behoorlijk oplopen. Jij laat je niet gek maken en komt stap voor stap tot de beste oplossing voor dat moment. Eventueel samen met je collega’s, zij staan op locatie of op afstand altijd klaar om bij te springen.
 • Projecten
  Voor velen de kers op de taart. Zoals een nieuwe installatie plaatsen, een uitgebreide revisie of verbetertraject. Je krijgt alle ruimte om verbetervoorstellen te doen en ideeën aan te dragen. Heb jij veel technische ervaring en ambitie? Dan krijg je de verantwoordelijkheid om grote projecten op te pakken en in de toekomst te begeleiden.

Jouw welzijn is belangrijk voor ons. Daarom hebben we veiligheidsrichtlijnen waar we ons altijd aan houden. Zo werk je veilig en kun je na een werkdag weer gezond naar huis.

Een lastig probleem oplossen geeft me een kick. Als je er niet meteen uitkomt is het wel frustrerend, want de klant wil verder produceren. Pas stond er ook een machine muurvast. Ik had back-up van een collega en na wat puzzelen kwamen we er samen uit.

— Jerry, Field Service Engineer

Vind je plek bij Elopak.

Je wordt deel van de afdeling Technical Service West. De Service Manager stuur je team aan. Met je 12 directe collega’s zorg jij ervoor dat onze installaties doen wat ze moeten doen. En het liefste nog meer. Onze doelstelling is: steeds beter worden. Leren van alles wat we doen en een zo efficiënt mogelijke service bieden aan onze klanten. 100% tevreden zijn we nooit, want het kan altijd beter en sneller. 

Naast je Nederlandse collega’s heb je contact met collega’s over de hele wereld. Bijvoorbeeld in een overleggroep over een serie machines. Of tijdens een algemeen Teams-overleg en straks weer live in Duitsland of Noorwegen.

Wanneer je start als Service Engineer krijg je een uitgebreid inwerktraject, voornamelijk on-the-job. Je wordt ingewerkt door een of twee ervaren collega’s. Daarnaast volg je, als de maatregelen het toelaten, trainingen in Duitsland bij onze machinebouwer, in Noorwegen bij het hoofdkantoor en in Terneuzen op onze productielocatie. Je hebt gemiddeld zo’n 2-3 jaar nodig om alles onder de knie te krijgen.

Heb je ambitie? Binnen onze afdeling is er volop ruimte om extra taken en projecten op te pakken, zodra jij daar klaar voor bent. Of groei door naar een nationale of internationale technische rol binnen de Elopak Groep. 

Check of deze rol bij je past:

Wel, als:

 ✅ Je enthousiasme en drive verder gaan dan de gemiddelde techneut om je heen.

✅ Je begrijpt hoe je klanten op een juiste manier aanspreekt en benadert. Je houdt overzicht, blijft rustig en begrijpt dat je anders communiceert naar een operator dan de plant manager.

✅ Je er al staat voor iemand je iets heeft gevraagd. Hup, aan de slag en aanpakken maar.

Niet, als:

❌ Jij van mening bent dat je de oplossingen van tevoren al hebt of meer praat dan werkt: kijk nog even verder.

❌ Je dagelijks om 17 uur aan de aardappelen wil zitten.

❌ If you need Google Translate to understand this sentence.

Solliciteer direct

Houd jij onze lijnen draaiend?
Je kunt nog solliciteren tot en met 4 december 2022.

Heb je nog vragen?

App of bel dan naar:
Peter Böhne (Technical Manager): 06 – 14 85 43 56

"Er wordt naar je geluisterd en je wordt serieus genomen"

- Edgar
Facility Officer

"Ik krijg de ruimte om flexibel te werken en te ontwikkelen."

- Stephanie

Controller

"Ik kwam bij Elopak in een warm bad terecht."


- Juha
Storingsmonteur

Lees de verhalen van je collega's

Here to stay.

In een wereld die snel verandert zijn wij je stabiele basis.

Bij Elopak maken we kartonnen drankverpakkingen. Hoe de economie ook gaat: eten en drinken gaat door.

En duurzaamheid? Dat is bij Elopak geen leeg begrip, maar ons bestaansrecht.
Zo stellen we de toekomst van het bedrijf en de generaties na ons veilig.

Voeg daar loyale medewerkers, hechte teams en volop ontwikkelkansen aan toe en je bent ‘here to stay’.

Andere vacatures:

PLC Software & Controls Engineer

Meer over:

Werken bij Elopak